Home >> Video >> Universum in een notendop, dr. Kaku legt uit

Universum in een notendop, dr. Kaku legt uit

U vraagt zich natuurlijk dagelijks af; wat heeft natuurkunde voor mij gedaan de laatste tijd? Het antwoord is kort: alles. Elke technologische ontwikkeling van de afgelopen 400 jaar heeft u te danken aan de natuurkunde. Dr. Michio Kaku legt in deze documentaire uit hoe deze wetenschap onze geschiedenis heeft beïnvloed en wat ontdekkingen in het universum, op grote en kleine schaal, hebben bijgedragen aan uw huidige leefcomfort. Dr. Kaku is hoogleraar in de theoretische natuurkunde en werkt aan de “theorie van alles”, een wet die de vier bekende fundamentele krachten in het universum (sterke kernkracht, zwakke kernkracht, zwaartekracht en elektromagnetisme) wil verenigen in een wet van alles.

 

Naar boven