Home >> Muziek >> Turntablism: Traktor Kontrol Z2 skills

Turntablism: Traktor Kontrol Z2 skills

Vroeger, sprak de oude man, werd turntablism gekenmerkt door twee platenspelers, een battle mixer en een jonge gast met een te groot petje. Wat ooit per toeval werd ontdekt door Grand Wizzard Theodore, die per ongeluk zijn hand op een draaiende plaat zette, is uitgegroeid tot een ware industrie. Disco Mix Club (DMC) kampioenschappen met deelnemers als Qbert, Mix Master Mike en Vekked zijn een jaarlijkse happenning geworden. Het is dan ook niet verrassend dat de techniek er omheen een evolutie heeft doorgemaakt. Nu kan de plaatjeskrasser kiezen uit een breed scala aan ondersteunende gadgets om de show op te leuken, zoals hier te zien is met Traktor van Native Instruments. Is vernieuwing altijd vooruitgang? Ik weet het niet. Het is er in elk geval niet makkelijker op geworden, er is dus qua prestatie niets op aan te merken.

Naar boven