Home >> Muziek >> The Good Men – Give It Up

The Good Men – Give It Up

The Good Men is een Nederlandse formatie uit Haarlem en bestaat uit het duo Gaston Steenkist (DJ Dobre) en René ter Horst (DJ Zki). Het tweetal komt elkaar tegen bij een Zandvoorts radio station en de samenwerking begint door het samen produceren van een jingle in 1992. Een jaar later produceren ze samen hun grootste hit: Give It Up. Deze track stond in eerste instantie op de B-kant van een release, maar door de vele lovende reacties besloten ze er een hele 12 inch aan te wijden. En met succes; de plaat behaalde een zesde plaats in de Nederlandse top 40, een vijfde plaats in het Verenigd Koninkrijk en een nummer 1 notering in de Amerikaanse Billboard-danslijst. Deze track is een heuse Nederlandse dance classic en wordt door velen nog gezien als een van de beste dance platen voortgebracht door een stel kaaskoppen. Tegenwoordig gaan de heren door het leven als Chocolate Puma.

Naar boven